22 maj

Pick up truck. Du och jag. I en bil. Påväg söderut, genom Italien. Vi stannar vid en vingård du har läst om. Vi blir fulla klockan tre på eftermiddagen och röker cigaretter mellan längorna av vindruvor. Solen skiner och emellanåt lyfter vinden mitt hår. Min brunbrända arm mot din och i dina solglasögon kan jag se min spegelbild. När du tar av dem kan jag till och med spegla mig i dina pupiller.

Vi övernattar på gården, i ett litet rum med ljusblå väggar. Sängen är bred och dess gavel lös, lakanen alldeles för tunna. På morgonen ligger vi kvar länge, tysta. Luften är kvav och jag lägger mig så långt ifrån dig jag kan för min hud är fuktig av svett. Om den är min eller din har jag svårt att avgöra.

Efter lunchtid kör vi vidare, spanar genom fönstren över de vidsträckta, flacka landskapen.

https://open.spotify.com/track/5fHudjMqR2LxxdgaJHZnQo