26 maj

Jag sover så dåligt just nu. Drömmer underliga drömmar, sover för länge, sover för kort. Vaknar upp vimmelkantig utan någon som helst aning om vart jag befinner mig, somnar om igen för att sedan vakna alldeles för sent. Sedan säsongen tog slut har jag spenderat ofattbart många timmar sovandes. Kanske är det kroppens sätt att hantera den konstanta trötthet som säsongslivet här har inneburit.

Det är bara jag vaken i lägenheten. Min rumskompis Jimmy, som flyttade in i början av maj efter att Emma flyttat ut, har stängt in sig på sitt rum för att sova och detsamma bör jag göra. Men det är min sista kväll i lägenheten och en liten stund till vill jag sitta vaken vid datorn med fjällen utanför fönstret. Imorgon ska jag sova i min familjs stuga utanför Hemavan tillsammans med mina föräldrar som är här för att hjälpa mig att flytta. Hemma väntar syster, som snart tar studenten och som jag saknar. Fina familjen.

Lägenheten är full av väskor, banankartonger och backar i plast som tillsammans rymmer mitt liv. Något jag förundrats över medan jag har packat är mängden saker jag har. Kanske tog jag omedvetet med mig allt för att det skulle kännas tryggt här. Mitt första egna hem, som nu delvis ligger nedpackat i väntan på att flyttas.

I Umeå väntar en sommarlägenhet på mig. En student vid arkitekthögskolan låter mig hyra hennes nyproducerade etta på Rotgränd för ett väldigt rimligt, till och med rabatterat, pris. När jag och Alice besökte lägenheten för ett par veckor sedan och jag fick träffa min hyresvärd blev jag så himla förälskad i både henne och lägenheten. Lägenheten är liten men ljus och ligger alldeles bredvid mitt gym och närmare mitt jobb än om jag hade flyttat hem till mina föräldrar igen. Eftersom den inte är min och redan möblerad finns det mycket som jag skulle vilja göra som jag inte kan eller får, men jag har några idéer för hur jag ska kunna trivas där i sommar.