26 maj

En dag är jag och Jonathan lediga båda två. Han är klar med sina skoluppgifter och jag är ledig från jobbet. Vi cyklar längs älven (mot Klabböle) och solen bränner Jonathan i nacken. Det är en perfekt dag. Det blåser men det är varmt. Vi stannar flera gånger längs vägen. Pussas. Tittar på fåglar. Gungar på en gunga i Klabböle Energicentrum. Bredvid oss sitter en barnfamilj och äter picknick. När vi cyklar tillbaka till stan för att äta guidar jag Jonathan genom Umeås västra stadsdelar. Snart ska han börja köra taxi som sommar- och extrajobb och jag försöker lära honom det lilla jag kan om gator och områden. När vi är framme i stan äter vi sushi tillsammans, går hand i hand på stan, fixar ett nytt bank-ID till Jonathan och ett par trosor till mig och så går vi på systemet. Vi köper en flaska rosé (den billigaste) som vi sedan dricker hemma hos mig på balkongen medan vi solar halvnakna.

Det är sommarens första perfekta dag och jag känner mig kär och lycklig hela dagen. Så jävla fint.