Trosskydd, dop och melankoli


Nakna, varma, morgontrötta ben häromveckan när Umeå, liksom övriga delar av landet, drabbades av värmebölja. Växterna i sovrummet fick flytta ned på golvet för att inte dö av värmen. Mitt sovrum blir så varmt om förmiddagarna när solen ligger på. Trosskydd på golvet tillsammans med mitt gamla skrin som jag fick i present av min kusin Lina, som själv hade lyckats snickrat ihop det i träslöjden om jag inte minns helt fel. Jag försöker äga och samla så lite saker som möjligt och jag är en mästare på att göra mig av med saker och att rensa men detta lilla skrin är värdefullt för mig. Även om det numera är trasigt och lite snett.

Min kusin Lina och hennes sambo fick en bebis för ett tag sedan. En liten flicka som har fått det fina namnet Tyra och som i sommar ska döpas i Skelleftehamn. Tänk att lilla Tyra har fått en sådan fantastiskt klok, snäll och varm kvinna till mamma. Jag hoppas att jag får ledigt från jobbet så att jag kan följa med mina föräldrar till dopet. Jag älskar ju festliga tillställningar!

Nästa vecka tar en annan av mina kusiner, nämligen Ella, studenten från min gamla gymnasieskola och jag har tagit ledigt från jobbet för att kunna vara med på utspring och studentmottagning och allt annat som hör studentdagen till. Det är också något jag ser framemot just nu; att få umgås med släkt och familj och att tillsammans få glädjas för Ellas skull. Jag hade själv en så himla rolig student och ifjol när min lillasyster tog studenten höll jag på att spricka av stolthet och jag vill absolut vara med och fira att det nu är Ellas tur.

Det känns dessvärre som om hösten har slagit till här i Umeå. Varje morgon den här veckan när jag har cyklat till jobbet så har jag frusit och igår när jag kröp ned i sängen hade jag tjocksockar på fötterna. I juni? Melankolin kryper i kroppen av det kyliga vädret. Det känns som om det är höst just nu även fast syrenerna äntligen blommar över hela stan. Jag hoppas att det grå vädret byts ut snart och jag avundas kollegor, bekanta och vänner som befinner sig långt härifrån. Det önskar jag att jag också kunde göra.