Bra grejer just nu


+ So sad so sexy

Lykke Li har äntligen släppt ett nytt album!


+ Just Wanna Have Fun


En ny portal på internet som jag älskar. Kanske mest för att en av mina favoritinspiratörer, Kajsa Magdalena (som jag hittade via SVT-programmet Husdrömmar) just har startat en blogg där. Hej Regina har dessutom flyttat sin blogg till JWHF. Kul!+ Ugly Delicious


"David travels the world with writers and chefs, activists and artists, who use food as a vehicle to break down cultural barriers, tackle misconceptions and uncover shared experiences. Ugly Delicious ventures out of polished kitchens into the wider world to explore Viet-Cajun cuisine in Houston, Neapolitan Pizza in Tokyo, home cooking in Copenhagen, and much more."

Dokumentärserien Ugly Delicious på Netflix handlar om mat och historia och kultur kring mat. David Chang med vänner och bekanta diskuterar olika typer av mat i åtta olika avsnitt. Avsnitten "Fried Chicken" och "Fried rice" är det bästa. Det sistnämnda handlar om kinamat och kinamatens status i västvärlden; hur vita amerikaner ser på kinamat och hur kineser och andra asiater förhåller sig till maten. Det är också roligt att få ta del av ett program som handlar om billig mat med låg status. Och att se ett program som är villigt att undersöka varför fördomar om en viss typ av mat faktiskt uppstår. En härlig kontrast till Chef's Table, som jag också gillar att se. Det finns otroligt mycket mer jag skulle vilja säga om Ugly Delicious men det får vänta.


+ Rayanne Irving gästar Tangentially Speaking


"Rayanne Irving is an accomplished kickboxer, writer, horse trainer, public speaker, and all-around badass. As a homeless teenager, she was drawn into prostitution in Vancouver, Canada. Her understanding of her own decisions and the behavior of the people who have crossed her path is one of compassion, forgiveness, and hard-won wisdom."

Min favoritpodcast heter Tangentially Speaking och host:as av Christopher Ryan. Jag skulle kunna skriva massor om Chris och min fascination för honom, hans podcast, hans fru, gästerna i hans podcast och hans bästsäljande bok Sex at Dawn, men det är ett inlägg för sig. I veckan, efter en lång tids paus från Tangentially Speaking, lyssnade jag på avsnitt nummer 324, med Rayanne Irving som gäst. Och jag blev helt tagen av avsnittet. Det var väldigt jobbigt men lärorikt och inspirerande att lyssna på. Rayanne Irving lurades in i traffickingens värld i Kanada som sextonåring och i avsnittet diskuterar hon och Chris hennes erfarenheter på ett väldigt öppet och inspirerande sätt.+ Stil i P1 om 2001: A space Oddysey

Jag älskar 2001 (filmen) och tycker inte att det finns någon mer estetiskt tilltalande film än den. Allt i den är perfekt. Och ett av mina favoritprogram i P1, Stil, gjorde nyligen ett helt avsnitt om just detta. Rekommenderar avsnittet till alla som gillar design, film och musik.