Bloggar jag tycker om II

Hej!

I maj 2017 skrev jag inlägget Bloggar jag tycker om och lustigt nog är det fortfarande ett av mina mest besökta inlägg. Men det var ett tag sedan och jag tänkte att det är dags för en ny lista.

Jag läser fortfarande många bloggar, somliga följer jag slaviskt och andra kikar jag in på ibland. I min förra lista nämnde jag Nirrimi Firebrace som skriver på Fire and Joy och hennes blogg är en av dem jag har följt längst och som mest helhjärtat. Jag älskar fortfarande hennes sätt att skriva på och hennes bilder. Resterande personer och bloggar jag skrev om i den första versionen av listan tycker jag fortfarande lika mycket om men eftersom alla inte uppdaterar frekvent eller alls så tänkte jag att en ny lista, som kanske känns mer aktuell, kunde vara roligt att skriva ihop.

Here we go!Brita Zackari

Jag är ju ett fan av både Brita Zackari och Kalle Zackari Wahlström sedan Kalle gjorde Svett och etikett för SVT. Jag tycker om allt med Brita och särskilt hennes sätt att använda sina sociala medier på för att prata om alltifrån feminism till vilken trosa som sitter skönast på rumpan eller om varför hon hatar att träna. Hennes sätt att skriva på är roligt och lättsamt och hon delar med sig av allt möjligt på hennes blogg.

Att höra henne prata om hur hon ofta sätter andras behov framför sig själv och varför hon tror att hon gör det i henne och Kalles serie "Kalles och Britas sex liv" (som just har kommit ut på SVT) är ytterligare ett skäl till att jag tycker så mycket om henne. Hon är ärlig, delar med sig av det andra kanske räds för och hon är en power woman på så många sätt. Om man gillar lättsamma, sunda träningspoddar kan jag även rekommendera hennes och Kalles podd "I nöd och lyft".Linnea - Coca cola veinz

Linnea kommenterade här hos mig om jag inte minns helt fel och efter att ha kikat in på Coca cola veinz så började jag följa henne. Hon skriver och fotar och jag tycker att hon verkar så himla cool och snygg och bra och oavsett om hon visar digitala eller analoga bilder så har hennes bilder alltid en väldigt ärlig och inte så tillgjord känsla över sig. Det gillar jag.Kajsa - Kajsa Magdalena

Kajsa hittade jag genom SVT-programmet Husdrömmar. Hon och hennes man bor i och renoverar en gammal skola, Ramsåsa skola, på landsbygden i Skåne och om jag kunde få bo i vilket hus som helst hade jag nog valt Kajsas. Hennes inredningsstil går helt i linje med min egen och jag älskar att följa hennes blogg och Instagram för updates om hur renoveringen i skolan rullar på. Kajsa skriver (förutom om Ramsåsa skola) om vinkvällar, livet som inköpare, mode och om kärleken för Malmö. Väldigt njutbart och lättsamt content. Hon klär sig dessutom i drömska, böljande plagg och verkar vara en väldigt varm och härlig person.Joré - jdfoto

Joré tar skitsnygga bilder med sin kamera, bor i Edinburgh och under sommaren har jag förälskat mig i alla hennes bilder. Gillar att hennes inlägg ibland känns evighetslånga och att de alltid är välgjorda och prydda av vackra bilder.Rebecca Larsson - Begravningen

Begravningen <3 Så bra bloggnamn och så bra plats på internet. Rebecca postar självporträtt, bleka blixtbilder, bild och text om konst och korta dagboksliknande texter. Väldigt vackert content rakt igenom. Gillar när det är naket, ärligt och personligt.The Beauty Look Book

För en smink- och hudvårdsnörd som mig är The beauty look book en fantastisk plats att följa. Sabrina tycks dessutom ha ungefär samma hudtyp som mig och därför känns hennes swatches och utförliga recensioner alltid relevanta. Gillar även att alla hennes arrangerade produktbilder känns som att de kommer direkt ur typ en Elle-tidning. The beauty look book är den enda blogg jag följer som postar content om smink och hudvård eftersom jag annars brukar vända mig till Youtube eller Instagram. Ifall man är intresserad av att läsa om de senaste kollektionerna från de stora etablerade smink- och hudvårdsföretagen kommer man att gilla hennes blogg. Det hon postar är alltid up to date.Sara - Snickis

Jag har följt Sara och Snickis ett tag nu och under tiden har jag insett att det hon postar alltid är genomtänkt och rymmer mycket känslor, oavsett om texterna är långa eller i listformat. Sara skriver om kärlek, att få livet som förälder att gå ihop och om den ibland svåra ibland lättsamma vardagen på ett sätt som jag tror att de flesta kan känna igen sig i. Det här inlägget och det här inlägget är två av mina favoriter på Snickis. Jag blir alltid glad när jag ser att hon har skrivit något.Kayla Pimentel

Kayla har kanske den mest mjuka bloggdesign jag har sett och hennes bilder tycks gå i linje med hennes blogg; ljuset och färgerna i dem är alltid mjuka och varma. Hon har just tagit studenten och beskriver sig själv som en aspirerande kulturtant som bor i Göteborg.Ulrika Nettelblad

Ulrika skriver ofta långa texter om vardagen, att vara mamma och läkare och framförallt om att vara en person som skriver. Hon skriver ofta om själva skrivandet och det gillar jag, jag blir alltid inspirerad av hennes texter. Hon är en briljant och träffsäker skribent och hon har en egen och säker stil.Agnes - Hej Regina

Jag har följt bloggen Hej Regina som drivs av Agnes Hammar till och från i flera år men sedan hon började blogga på plattformen Just wanna have fun har jag hängt med stadigt. Agnes lever ett väldigt kreativt liv, hon fotar och illustrerar och pysslar och det är alltid lika mysigt att kika in på Hej Regina.Sara Edström - Wilderness

Jag har följt Sara och Wilderness ända sedan jag själv började skriva på internet. Typ. Hon fotar och skriver och arbetar som grafisk formgivare. När jag gick media på gymnasiet såg jag upp till henne för hennes fina stil som formgivare och jag har alltid tyckt mycket om de bilder som hon delar med sig av. Sara skriver om allt ifrån form och design till hur man göra goda drinkar och emellanåt delar hon med sig av tvivel, sorg och annat som är svårt att skriva om. Jag har följt henne så länge jag kan minnas och har svårt att föreställa mig ett bloglovinflöde utan hennes fina uppdateringar.Sandra Bergström - Vardagskonst

Sist men inte minst ut på listan är kloka Sandra som driver Vardagskonst. Det var inte särskilt längesedan jag började följa henne men jag tycker redan om hennes blogg mycket. Hon publicerar både bilder och texter. Själv skriver hon: "vardagskonst är och har alltid varit en digital dagbok och ibland ett sorts dockskåp. här hamnar lite av allt och även om det inte alltid är helt sammanhängande så har hela alltet en sak gemensamt – det är på riktigt." och jag tycker att det stämmer himla bra. Vardagskonst är en väldigt uppriktig plats med en känsla av lugn över sig och Sandra skriver alltid fina, välformulerade texter.