Just a few things

Fyra saker som har hänt:

- Jag har bokat ett boende i Hong Kong inför min asienresa i januari. Jag kommer att vara i Hong Kong i ungefär en vecka och den veckan råkar infalla samtidigt som det kinesiska nyårsfirandet = knappt några boenden tillgängliga, extremt svårt att transportera sig i Kina, dyrare priser. Men skönt att veta att jag kommer att ha tak över huvudet och den lilla lägenhet jag ska hyra ligger i närheten av det område jag tyckte mest om när jag var i Hong Kong för fyra år sedan.

- Jag har köpt mina första klätterskor. Eftersom min snart tre år gamla och väldigt oklara höftskada hindrar mig från all träning jag tycker är kul (yoga, tyngdlyftning) och jag har befunnit mig i någon slags paralyserande träningsdepression sedan dess så har jag försökt hitta någon annan träningsform som jag gillar. Jag har flera omkring mig som klättrar och jag hoppas att det kan bli min nya grej. De få gånger jag har varit och klättrat nu under hösten har jag i alla fall tyckt om det väldigt mycket. Att köpa ett par klätterskor var med andra ord på sin plats och jag fick tag i ett par superfina, i princip oanvända, för en billig peng häromveckan. Kul!

- Pappa och jag har tillsammans bokat in en tid på Kinesiska ambassaden i Stockholm för att ordna våra kinesiska visum. Att ansöka om visum till Kina är minst sagt en dryg process men efter många om och men så har jag och min pappa, som kommer att vara med mig i Kina i början av min resa, lyckats färdigställa våra ansökningar samt boka besökstid i Stockholm. Man måste nämligen vara på plats för att komplettera sin visumansökan med fingeravtryck. Ja, ni hör ju.

- Jag blev påkörd förra veckan när jag kom cyklandes vid ett av de större övergångsställena inne i stan och bilisten smet från platsen. Det gick bra men jag har varit blåslagen och öm i knät och dessutom riktigt förbannad på bilisten.


Fyra saker som jag ser framemot:

-This goes without saying men min resa närmar sig med stormsteg och jag längtar ihjäl mig, särskilt efter Hong Kong och Yangshou.

- Att få fira julafton tillsammans med min familj i lugn och ro.

- På lördag ska jag kika på klättertävlingen Novemberdraget på Iksu. Så himla kul! De två tidigare år jag har varit och kikat på tävlingen så har det varit väldigt roligt och superinspirerande. Dessutom kul att Iksu kommer att inviga sin nya klätterhall just då.

- Innan jag åker till Asien har jag tänkt host:a en fest hemma hos mig. Det kanske är en fånig sak att planera och längta efter så långt i förväg men det finns ju inget finare än att få samla alla man tycker om under ett och samma tak för en kväll.