23 december


Dan före dan.

Det var ett tag sedan jag skrev något. Inspirationen har varit som bortblåst och ersatt av stress och jobb. Jag har dock hunnit vaccinera mig mot både årets influensa, japansk encefalit och tyfoid. Jag har köpt tabletter mot kolera och malaria. Min kropp börjar vara redo för att åka ifrån Sverige nu. Och den 8:e januari är det äntligen dags för mig att åka till Kina.

Utanför fönstren är luften frusen och vägarna är täckta av vit, kall snö och hemma hos min familj är det mesta som vanligt. Under mina föräldrars julgran ligger min och min systers kanin Bilbo hopkurad med de små vita tassarna under kroppen. Och i mitt gamla tonårsrum har en annan liten kanin flyttat in. Det är min lillasysters vän som har låtit sin kanin Brumma flytta in tillfälligt. Vi ska dela rum inatt, Brumma och jag.

Min familj har under den gångna veckan lagat mat inför morgondagens julbord nästan varenda dag och när jag steg innanför dörren tidigare idag hade jag med mig chokladkola, en flaska glögg och snickerskakor. Det är ett litet bidrag men ett bidrag i alla fall.

Det ska bli fint att vara hemma hos mina föräldrar ett par dagar. Äta mat, titta på TV, umgås. Även fast vi bor i samma stad så har vi inte setts så mycket de senaste månaderna och det finns få saker jag uppskattar lika mycket som att få vara ett barn hemma hos mamma och pappa igen.