Till Kina och tillbaka igen - tidigare än vad som var tänkt


22 januari:


Jag skriver på min Instagram:

"Jag har nu lämnat bergen och påbörjat den långa resan hem till Umeå idag. Även fast jag inte hade kunnat veta innan jag åkte vad denna återresa till Kunming (Kina) faktiskt skulle innebära för mig inser jag nu att det var naivt av mig att slå ihop ett röttersök med något slags backpack:ande. Jag borde ha förstått innan att jag skulle krascha efter Kunming men det är lätt att vara efterklok. Jag har känt mig fullständigt dränerad under den senaste veckan och därför har jag valt att överge mina resplaner och åka hem redan nu istället för om ett par månader. Jag är ledsen men glad. Besviken men stolt. Jag har haft två fantastiska (och otroligt krävande) veckor i Kina. Den här resan har varit mer omtumlande än jag någonsin hade kunnat tro och även om den tar slut här är jag evigt tacksam för allt som den har varit. Och jag vet att jag kommer att återvända hit förr eller senare - allra minst för att återse den kinesiska familj som under den resan har kommit in i mitt liv.".