Skråmos barn, SAS-strejk, EU-val - det som är nu


Skråmos barn.

Lill Lindfors kommer in på mitt (nya) jobb under mitt andra pass. Hon ber om en kaffe latte och har funderingar kring hur hon ska planera morgondagens måltider. Hon är tjusig. Bär ett rött band i håret, tjock mascara och har en blank kabinväska som ljudlöst rör sig bakom henne.

SAS-strejk.

Min vän Alice skickar bilder och filmklipp i mängder på Messenger. Hennes valp är i blickfånget. En liten hundvalp som just har fått komma hem till henne och Gustav. Längtar efter hans små krulliga, mjuka hår och blöta nos. Han är lika liten som en kattunge.

EU-val.

Sommaren - den som har varit ett stort frågetecken fram tills förra veckan. Jag fyller min kalender med arbetspass och luckorna däremellan pratar jag och Axel om. Vi vill åka till Stockholm. Äta ute. Fjällvandra. Sola. Bada. Vi vill åka till Göteborg. Äta glass. Dricka öl. Göra cykelutflykter längs umeälven.

Det som är nu.