En drömmig fredag


Den drömmiga fredagen började med att Axel slog ihop sin laptop och kom ut till mig i trädgården för att äta kycklingsallad till lunch. Vi smörjde in oss med SPF 50 för solen var alldeles brännande het.

- Nu är det sommar! minns jag att jag utbrast i ren eufori över värmen.Efter maten hoppade vi på cyklarna och mötte upp Saga på Bölesholmarna. Det var nämligen dags för ett nervöst men roligt första dopp! Det var kallt men härligt i det mörka älvsvattnet. Sanna och hennes vän Ellen kom förbi med fika åt oss alla och de premiärbadade de också. Vi satt kvar länge i solen efter badet, ända tills badkläderna hade torkat och både kaffet och lemonaden var slut.Philippe bjöd in till fransk fest senare på fredagskvällen. Jag och Saga var först på plats på festen. Vi cyklade uppför alla backar med andan i halsen. Kom fram alldeles svettiga och rosiga om kinderna.

Baguetter i mängder, stark bål, kex, ostar, pajer är bara några exempel på allt Philippe hade dukat fram åt oss lyckliga festgäster. Som den eminenta festfixare han är hade han dessutom pyntat lägenheten med ballonger, palmblad, flaggor och röd sammet. Allt enligt det franska temat.Vi sade adieu till Philippe och cyklade ned till stan för att hämta upp Axel och sedan ställa oss i kö in till Båten för deras sommarpremiär. Väl därinne mötte vi upp fler vänner, drack drinkar, öl och dansade oss svettiga på det gungande dansgolvet.

Sedan var det slut på den drömmiga fredagen. Vilken fantastisk dag det var!