Till min första mamma


Det är svårt att inte tänka på dig, kära mamma. Dig som jag saknar minnen av men konstant längtar efter. Du som har burit men också lämnat mig. Du som (medvetet eller ej) lät mig falla i famnen på en annan mamma. Ofta tänker jag på dig och dagar som denna är inget undantag. Mors dag. En av årets alla dagar som jag önskar att du och jag hade kunnat dela.

Idag när mina flöden pryds av bilder på mödrar och döttrar och söner funderar jag på vad som tog ditt moderskap ifrån dig. Var det politiska krafter, ekonomiska omständigheter, påtryckningar utifrån? Var det sjukdom, ovilja eller organiserad brottslighet i vårt hemland? Var det kanske något helt annat? Jag önskar djupt att jag visste, försöker intensivt finna acceptans inför det faktum att jag nog aldrig kommer att kunna fråga dig, du som vet.

I vilket fall tänker jag på dig idag, kära första mamma. Jag önskar att det var vi som poserade på bild tillsammans i mitt instagramflöde.