Barnet i mig längtar efter pommestallrik vid Nydalasjön

Foto 2017-07-13 23 29 35.jpg

Sommarlovet väntar runt hörnet för alla barn och ungdomar och som den hopplösa nostalgiker jag är minns jag min egen barndoms somrar.

Jag minns de evighetslånga loven och hur jag cyklade med vänner till Nydalasjön, hoppade i vattnet från bryggan och sedan simmade under den fastän min mamma alltid varnat mig för att göra just det. Jag och mina vänner, iklädda blöta badkläder, brukade köpa pommestallrik för trettio kronor att dela på från mannen som stod i den lilla slitna kiosken intill sjön. Våra slarvigt parkerade cyklar stod alltid bakom kiosken med våra cykelhjälmar förstrött placerade på cyklarnas styren.

De semestrar i bil som min mamma och pappa tog med mig och min syster på för att hälsa på släktingar och vänner minns jag också. Jag minns vagt alla städer vi besökte genom åren. Stockholm, Uppsala, Jönköping, Linköping, Norrköping, Bjuv, Arvika och så alla däremellan. Alla timmar i bil minns jag också. Jag och min syster satt alltid i baksätet och trängdes bland gosedjur, väskor och filtar och vi hade alltid varsin CD-spelare i knät och hörlurar i öronen. Min kusin brände skivor till mig på den tiden, innan jag själv visste hur man skulle göra.  Rapsfält gula som smör susade förbi utanför fönstret till tonerna av Kent.

Nu längtar barnet i mig återigen efter pommestallrik vid Nydalasjön och långa bilfärder med gula rapsfält utanför fönstren. Det sistnämnda blir svårt att ordna då årets semesterbudget minst sagt är begränsad men pommestallrik vid Nydalasjön - det tänker jag se till att ordna.