Sommaren som varit

Den här sommaren har varit så mycket och lite på samma gång. Svår men fin. Tänkte att jag skulle försöka sammanfatta den här. För att minnas.

2019-08-03 09.06.15 1.jpg

> Morgondopp, kvällsdopp, eftermiddagsdopp och mitt-på-dagen-dopp. Alla dopp är bra dopp.

> Två festivaler; Midnight Light Festival i Vilhelmina och Musikens makt i Luleå.

> Spänd förväntan i kroppen inför att återvända till studier.

> Den jobbrelaterade ångesten. Den ständiga inför sommarjobbet och den vagt veliga inför jobbet jag äntligen har bestämt mig för att återgå till på timmar i höst.

> Skrivandet och de tvivel som alltid kommer med det.

IMG_20190725_211638.jpg

> Sorgen över hur året 2019 hittills har utspelat sig; sjukskrivningen, utmattningen efter min stora återresa till Kina. Sökandet efter mina okända rötter som ledde till ett kärt återseende men trött kropp. Jag läker än, sakta men säkert.

> Alice och Gustav och att ta vara på dem under de korta stunder de har varit hemma i Umeå. Nu har de flyttat till Göteborg och tagit lille Abbe med sig. Jag hör hans tassar mot parkettgolvet i deras nya lägenhet när jag sluter ögonen. Längtar efter dem alla tre. Och så Johanna förstås, som även hon flyttar till Göteborg snart och som har varit hemma i Umeå en del.

> Lugna kvällar hemma i soffan framför den ena realityserien mer meningslös än den andra.

> Middagar på balkongen med Axel under det stora chiliträdet jag fick i present av Philippe och med doften av all basilika som vi har odlat i näsan.

> Uppskjutna och inställda träffar med vänner. Men om jag ska erkänna har det nog gjort mig gott. Jag har behövt tid ensam i sommar. Både frivillig och ofrivillig.

> Spontana roadtrips till havet de dagar jag var ledig, med Axel i passagerarsätet bredvid mig.

> Stressen över pengar. Pengar som aldrig kommer in och pengar som aldrig blir (citat härifrån).

IMG_20190806_115756.jpg

> Böckerna jag tyckte extra mycket om; Jaga vatten av Ellen Strömberg, Hålla andan av Flora Wiström, Mot monsunens hjärta av Kristian Gidlund, de första två kapitlen av Jag for ner till bror av Karin Smirnoff.

> Växterna som tog över här hemma i lägenheten sedan nästan alla Axels växter fick flytta in i juni.

> Dagarna jag fick i Stockholm tillsammans med Hampus. Gröna Lund, Fotografiska, ölen på balkongen och middagarna i lägenheten.

> Kaffet under parasollet på altanen hemma hos mina föräldrar.

> De korta konversationerna med min syster. Vi har aldrig SMS:at lika mycket som den här sommaren tror jag. Jag är så glad att jag har henne, att hon finns.

IMG_20190805_103455.jpg

Och till slut, den här platsen. Den jag flyttade till från min gamla adress i mitten av maj och som jag har lyckats hålla vid liv, kanske bättre än på länge, trots att internetnärvaron alltid går neråt under somrarna. Jag har skrivit, skrivit, skrivit och skrivit. Läst alla kommentarer som trillat in med värme.

>> Hur har sommaren varit för er?