Kampen mot lössen

2019-09-30 10.40.07 2.jpg
2019-09-30 10.40.07 1.jpg

Jag har jobbat idag. Nästan heldag på extrajobbet. Det var längesedan sist, som det blev så många timmar i rad. Det känns som evigheter sedan extrajobbet var heltidsjobb fast det bara ett halvår sedan. Tänk vad mycket som kan hända på bara ett halvår.

När jag skulle gå hem från jobbet i eftermiddags ringde Axel. Jag hade just bytt om och skulle precis stiga utanför dörren när jag svarade. “Hej! Jag ville inte säga något medan du jobbade för att jag inte ville att du skulle få panik men vi har nog fått löss. Jag kliade mig i håret när jag skrev tentan idag och då ramlade det ner en lus på pappret framför mig” sade han med stressad men road röst.

Plötsligt blev den där förbannade klådan som plågat mig de senaste fyra? fem? sex? veckorna helt rimlig. Jag som trodde att det hade med det nya schampot i duschen att göra. Tydligen inte. Så istället för att cykla direkt hem efter att ha sagt hejdå till kollegorna cyklade jag till Apoteket. Farmaceuten på Apoteket var vänlig, snäll och ryggade inte undan när jag kastade ur mig: “Hejjagtrorattjagochminpartnerharfåttlöss och vad har ni mot det?”.

Vi som skulle laga middag ihop när jag slutat för dagen och fira att Axel gjort och förhoppningsvis klarat en av sina släpande tentor hoppade istället in i badrummet med vår nya luskam. Noga benade jag upp Axels långa hår i slingor och kammade, kammade, kammade. Elva löss hann jag knacka loss från kammen innan vi var färdiga. I mitt eget hår fanns tre. Två små och en stor. Vi spolade ned dem allihopa i handfatet.

Nu sitter jag här med ett badlakan lindat runt huvudet och ska snart torka och kamma kamma kamma håret igen. Jag hoppas innerligt att vi har vunnit kampen mot lössen, om inte nu så efter nästa behandling om nio dagar…