Jag har nya skor och impulsköper en resa

2019-06-26 11.29.30 1.jpg
2019-06-26 11.29.29 1.jpg

26 juni 2019:


I. Jag har nya skor som jag känner mig modig i. Ett par röda sandaletter med speciell klack som jag fyndade på Röda korset för 140 kronor och som jag bär när jag ska möta upp Petra och Alice för att äta picknick i Rådhusparken en kväll. Alice har med sig Abbe och han är redan mycket större än när jag först fick träffa honom för några veckor sedan men han är fortfarande en liten fjutt till valp. Hans gulliga små ögon liknar en ekorres. Jag har med mig en filt och en matlåda med nudelsallad. Petra har med sig en stor Marabou. Abbe springer i små cirklar kring filten och vill hälsa på fiskmåsarna.

II. Bredvid min säng, på nattduksbordet, ligger romanen Jaga vatten av Ellen Strömberg. Jag läste ut den i ett nafs under en av den senaste veckans sömnlösa nätter. Den var fantastisk, förmodligen den bästa bok jag har läst på länge. Läs den!

III. Juni är att uppskatta lyckan i det lilla. Det lilla men stora i att kunna stiga utanför dörren med tunna kläder på överkroppen, att kunna sitta ute på balkongen utan att frysa på kvällarna och att äta fryst mango direkt ur förpackningen. 

IV. Jag impulsköper en resa till Stockholm med avresa redan till helgen. Nattåg. Nio timmars färd. Jag ska få bo hos Hampus och jag ser fram emot att få komma iväg söderut igen och att få umgås med min kära vän i några dagar även fast vi sågs här i Umeå nyligen. Det ska också bli fint att få återse sommarstockholm. Jag trivs ju så bra därnere. 

V. Om dagarna lyssnar jag på P1 och Fares Fares inleder årets Sommar i P1 med ett briljant sommarprat (med minst lika briljanta musikval). Han berättar om att lära sig svenska på tre månader, om hur hans familj straffades ekonomiskt för att de vägrade bo på en flyktingförläggning och om att hitta sig själv på teatern. Lyssna!