Fredagsglädjen och veckan som har gått

Hej och glad fredag!

Jag sitter på biblioteket i vanlig ordning och skriver på veckans skrivuppgift men har tagit paus från uppgiften. Den är svår fast rolig och jag börjar närma mig slutet på det jag skriver nu. Ska bara redigera, exportera och lämna in.

I helgen är jag ledig och ska gå på Pilgatans årliga kulturmarknad och dricka öl på Elektra (många platsspecifika namn nu) för att ett par vänner ska DJ:a där. Ser framemot det och att bara ta dagarna som de kommer.

Jag tänkte att jag skulle visa er lite bilder från den här veckan efter att ha fått ett önskemål om fler inlägg med fler bilder. Det har ju dessutom hänt så mycket kul i livet mitt den här veckan.

IMG_20190910_165012_421.jpg

Vi börjar med tisdag för i måndags hände inget särskilt förutom att jag jobbade halvdag och grävde ned mig i plugget.

När Axel hade slutat jobba på tisdagen möttes vi på Happy Homes för att köpa färg. ÄNTLIGEN ska den där platsbyggda hyllan i köket bli av.

Vi köpte en mjuk, ljusgrön nyans som vi nu har målat hyllans alla delar med. Men mer om hyllan senare!

2019-09-13 11.03.01 1.jpg
2019-09-13 11.00.17 2.jpg
IMG_20190911_214415.jpg

På onsdagen fyllde Jonathan år och hans rumskamrat Erik hade bjudit in ett gäng kompisar till Pipes för att dricka öl och göra? tävla? spela? popquiz så jag och Axel åkte dit. Med mig hade jag en present i form av ett litet kort med ett löfte om att jag och Jonathan ska gå på bio. “BIO! Du och jag. När du vill” skrev jag på kortet och Jonathan började genast fundera över vilken film vi ska se.

Onsdagsquizen på Pipes är populära och det var fullt vid varenda bord i lokalerna. Mitt lag hade alla rätt förutom tre på quizet men lyckades ändå inte knipa något pris. Typiskt! Men födelsedagsbarnet som hade ännu fler fel i sitt lag verkade glad och nöjd ändå.

2019-09-12 06.35.11 1.jpg

Här är jag, klockan 12:16 i torsdags - igår. Jag hade just slutat jobba och cyklat till Henke. Där utanför porten fick jag snällt sitta och vänta en stund innan han dök upp, med två fullpackade Ica-kassar i varsin hand.

Vi lagade (fast det var mest Henke som lagade) lunch i den sprillans nya lägenheten som han just har flyttat in i. Glad för det är jag, för det innebär att han inte längre bor i Övik en timme bort med tåg utan nu finns knappt en kilometer ifrån mig.

Den som Henke nu bor hos är tandtekniker och jobbar på annan ort om veckorna. Perfekt för Henke att bo där som inneboende, tänkte jag. Jag tyckte förresten att det var hysteriskt roligt att tandteknikern hade döpt sitt nätverk till “Tandväktaren”. Älskar när folk kan driva lite med sina jobb.

2019-09-13 11.00.16 1.jpg
2019-09-13 11.00.17 1.jpg

Efter att ha ätit lunch hos Henke cyklade jag direkt hem för att förbereda inför middagsgästerna som skulle komma hem till oss. Jag hackade tomater, picklade rödlök, skar sallad, kramade nötfärs till små biffar och gjorde tryffel- och chipotlemajonnäs.

Någon timme senare kom dom - ett gäng av Axels vänner som lyckligtvis har blivit mina vänner också. Jag gillar dem så mycket allihopa. Och så stekte vi burgare och spelade brädspel ända tills timmen var alldeles för sen för att spela brädspel en torsdag kväll.

En himla fin vecka har det varit! Och nu ska jag återgå till plugget.