Min hudvårdsrutin 2.0

I juli förra året skrev jag det här inlägget om min dåvarande hudvårdsrutin. En del saker (produkter) i min rutin har hunnit förändras sedan dess även om stegen är samma. Varsågoda alla skincare lovers!

Skärmavbild 2019-05-27 kl. 01.32.46.png


MIN HUDVÅRDSRUTIN 2.0 // PRODUKTER JAG ANVÄNDER:

>> Sensibio HBO 
Världens bästa micellärvatten från Bioderma. Tar bort exakt allt och lämnar aldrig rester kvar.

>> Special Cleansing Gel
En väldigt gentle cleanser som jag har använt i bara ett par månader sedan min gamla från Origins tog slut. Sedan jag bytte cleanser till denna från Dermalogica har min hud förbättras betydligt. Denna rengör utan att torka ut och är väldigt vänlig mot huden.

>> Zero Oil Toner
Denna toner från Origins luktar oerhört fräscht och gott av pepparmint och känns uppfriskande för huden. För mig som har väldigt oljig hud och inte alltför sällan outbreaks i form av acne upplever jag att den hjälper. Jag är inne på min andra flaska nu men funderar på att välja ett mer återfuktande alternativ nästa gång för variationens skull. OBS! Denna toner inehåller BHA-syra och löser alltså upp olja och arbetar mot ojämn pigmentering.

>> Moisture surge 72 h // GinZing Energy-Boosting gel 
De här två krämerna använder jag som dagkräm(er). Cliniques Moisture surge är en lätt kräm som snabbt sjunker in i huden och som jag upplever återfuktar mitt ansikte (som kräver fukt i massor) tillräckligt. GinZing från Origins använder jag de dagar jag inte använder smink. Den doftar ljuvligt av apelsin men passar endast min hud när det är sommar eller när jag inte ska bära smink över.

>> Ultra Facial Cream 
Denna klassiker från Kiehls har jag använt som nattkräm i snart tre(?) år. Jag älskar den. Den doftar knappt (parfymerade krämer brukar leda till acne för mig om jag använder dem regelbundet) och återfuktar precis så mycket man vill att en nattkräm ska återfukta. Under årets kallaste och torraste dagar brukar jag även använda denna som dagkräm.

>> Clinique Pep Start 2-in-1 exfoliating cleanser 
Den här mekaniska exfolierande cleansern har stått i mitt badrumsskåp i evigheter trots konsekvent användande. Den är dryg, med andra ord. Det har tyvärr inte varit en mirakelprodukt för mig även om jag brukar kunna se små resultat efter att jag har använt den. Den är väldigt mild för att vara en exfolierande cleanser och den har små korn i sig. Jag kan tänka mig att en mer känslig, torr hy eller kanske en besvärlig tonårshy skulle kunna se tydligare resultat än vad jag har gjort av denna.

>> Pore-Balance Facial Scrub
Denna skrubb från Ole Henriksen är en av mina favoriter. Denna har grova korn (massera försiktigt) och jag tycker att den lämnar huden len och exfolierad precis som den ska. Jag skulle inte rekommendera denna till någon med känslig hy då den är väldigt aggressiv och doftar starkt.

>> AHA 30% + BHA 2% Peeling Solution
Denna mask som innehåller både AHA och BHA-syra och som kommer från The Ordinary är en stickig dröm. Jag har ställt undan den inför sommaren (syra + sol = inte bra för huden) men om man söker en kemisk peeling till ett väldigt rimligt pris rekommenderar jag denna. Jag upplever att den är väldigt bra mot mina (många) porer och att mitt ansikte får en jämnare nyans när jag använder den regelbundet.

>> Skin food 
Skin food från Weleda har blivit ett måste i mitt badrumsskåp. Det är en väldigt fet kräm som kan användas till hela kroppen. Den är återfuktande utan dess like och jag brukar använda den som nattmask med jämna mellanrum alternativt efter att jag använt uttorkande produkter. Den är billig(!) och jag rekommenderar den till alla. Den doftar dessutom himmelskt!

>> Glow Boost Essence 
Lumene gör så otroligt bra sminkprodukter och de få hudvårdsprodukter från märket som jag har provat har jag tyckt om. Denna essence med C-vitamin är underbar och gör verkligen under för mig som har haft problem med ojämn pigmentering och acneärr.

>> Tea tree skin clearing clay mask 
Jag har aldrig varit ett fan av The Body Shops produkter men denna clay-mask från deras Tea tree-serie är perfekt för mig när min hud trilskas. Älskar den. Mitt ansikte är aldrig så rent som när jag sköljer bort denna ur ansiktet.

>> Clear Improvement Active Charcoal Mask 
Denna mask innehåller bland annat kol och arbetar mot täppta porer och orenheter i hyn. Jag använder denna med jämna mellanrum och tycker om den. Till skillnad från den clay-mask jag nämnde från The Body Shop här ovan angriper denna från Origins porer istället för acne på ett väldigt effektivt sätt.

>> 100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil
Ansiktsolja från The Ordinary som jag har använt flitigt under vinterhalvåret. Behövs endast någon droppe för att återfukta hela ansiktet. Mycket bra pris. Jag gillar denna!