Lite om mig

IMG_20190219_135832.jpg

Jag insåg att de allra flesta av er inte känner eller vet så mycket om mig. Så idag tänkte jag berätta lite för er om vem jag är.

Tjugotvå norrlandsvintrar gammal är jag. Mitt namn är Linnea Brännström. Ibland inkluderar jag mitt kinesiska namn Ping mittemellan de två för jag att inbillar mig att det för mig närmare mina kinesiska rötter även fast jag har bott i Sverige sedan jag var åtta månader gammal och är uppvuxen med två väldigt svenska föräldrar. En lillasyster har jag, hon är ett år och tio månader yngre än mig och är adopterad hon också och nej, vi är inte biologiska syskon.

Jag bor i Umeå, i en lägenhet som är femtiosex kvadratmeter stor med gångavstånd till umeälven. Jag älskar umeälven och att promenera eller cykla längs med den. Jag tycker också om att vara i fjällen och jag är hopplöst förälskad i snö. Min familj äger en fjällstuga i Hemavan där jag mer än gärna spenderar min lediga tid. Jag trivs bland fjällbjörkarna och tystnaden.

Serier, filmer och poddar tar upp mycket av min tid. Jag kan prata om film i evigheter, ev av mina favoritfilmer heter Boyhood. Böcker försöker jag att läsa så ofta jag orkar. Konst, design och litteratur intresserar mig. I hemlighet älskar jag att följa Keeping up with the Kardashians och diverse olika amerikanska youtubers.

Jag är omtänksam, snäll och ganska smart. Rastlöshet och melankoli ligger mig dock nära till hands och ofta överdriver (ljuger) jag för att göra historier bättre. Jag har sällan ett gott tålamod utan tvärtom tappar jag snabbt intresse för olika saker, särskilt sådant som man måste göra såsom att läsa igenom papper från Skatteverket, betala räkningar eller boka tider inom vården.

Ofta uppfattas jag nog som ointresserad eller svår i sociala sammanhang fastän jag egentligen bara är blyg. One on one är jag som lättast att lära känna (just det - jag kodväxlar ofta mellan svenska och engelska). Jag tycker många sociala situationer är besvärliga och jag kan vara väldigt osäker.

Jag drömmer mycket och ofta, särskilt om att någon gång kunna få en roman publicerad eller att någon gång flytta till en annan stad. Fantiserar ihop olika berättelser med jämna mellanrum gör jag också. Jag antar att det går hand i hand med mitt intresse för skrivande.

När jag var tolv år gammal skapade jag min första blogg och jag har sedan dess använt flera olika bloggar som verktyg för att dokumentera det som händer i mitt liv. Jag tycker om bloggandet. Jag gör verkligen det. Det är en ynnest att sätta sig ned och sätta ord på allt som rör sig inuti huvudet mitt.