NĂ€r jag skriver att jag skriver 📝

2019-09-10 12.48.50 1.jpg


NÀr jag bad om svar frÄn er i
det hÀr inlÀgget sÄ visade det sig snabbt att en hel del av er var intresserade av mitt skrivande, bÄde det som jag skapar hÀr men ocksÄ det som jag har som heltidssysselsÀttning just nu. Det gjorde mig glad eftersom det upptar sÄ mycket av min tankeverksamhet.

I vilket fall sÄ insÄg jag dÄ, nÀr en frÄga om mitt skrivande dök upp bland svaren, att jag kanske aldrig har nÀmnt vilket typ av skrivande det Àr jag egentligen syftar pÄ nÀr jag skriver att jag skriver.

NĂ€r jag skriver att jag skriver brukar det ibland betyda att jag skriver till den hĂ€r platsen men just nu betyder det oftast att jag skriver pĂ„ uppgifter vi fĂ„r pĂ„ kursen som jag lĂ€ser. Jag lĂ€ser (som jag redan har nĂ€mnt ett par gĂ„nger) en kurs som heter Skrivande mot Österlens folkhögskola. Det Ă€r en heltidskurs pĂ„ distans som frĂ€mst riktar in sig mot berĂ€ttande prosa.

Varje vecka fÄr vi i uppgift att arbeta fram en text utifrÄn givna instruktioner. Vi Àr en ganska stor klass som Àr indelade i mindre grupper och inom de grupperna ska vi lÀsa varandras texter och lÀmna in respons pÄ dem varje vecka. JÀmsides med skrivuppgifterna och arbetet med respons lÀser vi böcker. Litteraturlistan Àr blandad och spÀnnande. Just nu lÀser vi novellsamlingen Hemlig lycka av Clarice Lispector. Den rekommenderar jag varmt.

Jag har lagt mĂ€rke till att det Ă€r realistiska, samtida berĂ€ttelser som kommer ur mig nĂ€r jag skriver skönlitterĂ€ra texter. Det bara blir sĂ„. Det Ă€r ocksĂ„ sĂ„dan litteratur jag tycker om - den som skildrar verkligheten. 

Förutom bloggskrivandet och kursskrivandet skriver jag ocksÄ pÄ ett lÀngre projekt som jag Àn sÄ lÀnge vill hÄlla för mig sjÀlv. De dagar nÀr mitt sjÀlvförtroende Àr gott brukar jag ambitiöst nog kalla det för ett bokprojekt. Jag har skrivit pÄ det sedan i vintras men det Àr ett mödosamt arbete som gÄr lÄngsamt och som jag absolut inte vill forcera fram. Orden kommer nÀr de kommer och dÄ skriver jag dem. En dag hoppas jag kunna bli fÀrdig med det men om och nÀr det blir, det fÄr vi se.

>> Skriver ni? Vad skriver ni i sÄ fall? BerÀtta gÀrna om ni vill!