Onsdag den fjärde september

69462116_2330716953713828_4636166928287662080_n.jpg

Hej!

Jag sitter på biblioteket i vanlig ordning och utanför fönstren skiner solen, höstsolen. Bredvid mig sitter en grupp studenter och arbetar med vad som verkar vara terminens första gruppuppgift. Och bredvid dem sitter en av bibliotekets stammisar. Hon är här lika ofta som jag, kanske oftare till och med.

Jag tänkte i vilket fall att jag skulle skriva lite här idag. Jag vill berätta om ett par saker.

Vi kan börja med återkomsten till jobbet den här veckan. Den var fin, bjöd på både kramar och varma ord. Att jag lämnade mitt sommarjobb för att kunna vara mer på mitt gamla känns redan nu så jäkla rätt. Jag har saknat kollegorna, vännerna, där. Jag har redan jobbat två pass den här veckan. Pluggandet blir förstås lidande av det men jag läser novellsamlingen “Hemlig lycka” av Clarice Lispector så fort jag har tid och går omkring med Clarices genialiska noveller i huvudet om dagarna. Jag tänker på veckans skrivande också. Det ska lämnas in på söndag men på skärmen framför mig stirrar ett tomt dokument. Jag väntar på inspiration, letar den omkring mig.

I oktober ska jag åka ned till Göteborg för skrivarkursens andra träff. Den första missade jag. Vi kursdeltagare ska få träffa författaren Sara Beischer samt ha en workshop av något slag. Mer vet jag inte just nu men jag ser framemot att få komma iväg, att få träffa mina kurskamrater och att få hälsa på mina vänner i Göteborg. Innan dess ska jag dessutom se till att ha läst Sara Beischers bok “Jag ska egentligen inte prata om det här” som ligger hemma i lägenheten och väntar på att bli läst.

Appropå lägenheten så vill jag berätta om sambolivet. Jag och Axel har bott ihop i över en vecka nu. Jag lånar hans kläder om dagarna, de passar mig också. Vi lagar middag tillsammans om kvällarna och jag trivs med att äntligen få dela hem. Att slippa leva i en väska och köpa mat till två kylskåp är fantastiskt, minst sagt.

Och det viktigaste av allt. Jag mår bra idag. Höstsolen och septembers första dagar gör mig gott.

Jag hoppas att det är bra med er också, en onsdag såhär i början av hösten.