Sommardagbok

IMG_20190713_135003.jpg

28:e juli

En vän skriver att hon såg mitt ex på Båten. Att han “gått ned sig”. Att han var med någon hon inte kände igen. Jag skrev tillbaka, frågade om han hade sett och känt igen henne - min vän alltså. Det hade han inte.

29:e juli

Svartsjukan slår till på natten, från ingenstans hoppar den in i sovrummet och vänder upp och ned på rummet. 

30:e juli

Det är höst ute, vinden sliter i jackan när jag cyklar ned till stan. Jag sätter mig i en soffa på NK, väntar in Jennifer som kommer strax efter mig med en påse från H&M i handen. Hon har köpt strumpor och tröjor, säger hon. Sedan pratar vi om allt möjligt i två timmar, dricker latte och cappuccino och hon lär mig ett finskt ord för “kolasmak” som jag inte hört förut (kinuski) och jag är så himla glad att vi har hittat varandra och att hon finns i min stad nu när flera av mina närmsta ska flytta härifrån.

På kvällen lagar jag och Axel en svamppasta vi brukar laga men den blir inte riktigt som den brukar. Vi äter den glupskt ändå. Sedan kryper vi ned i soffan framför Modern Family och så kommer Alice och med sig har hon lille Abbe. Han tassar runt i lägenheten med nosen mot golvet i jakt på smulor att äta. 

31:a juli

Jag blev tvungen att gå hem tidigt från jobbet. Febern pulserade innanför tinningen och gjorde det omöjligt att fortsätta. Ringde mamma när jag cyklade hem. Frös på cykeln.

1:a augusti

Augusti igen, redan, och jag är hemma från jobbet. Hur kan månaderna gå så fort? Kärlekens Antarktis av Sara Stridsberg ligger fortfarande orörd på stolen i hallen. Ett kapitel har jag läst men jag tar mig inte för att läsa vidare i den. Kanske hade jag för höga förväntningar innan jag började?