Tio saker i höst: filmer, böcker, hudvård och väskor

Tio saker i höst:

  • Den 13:e september har långfilmen “Downton Abbey” äntligen premiär och som det inbitna Downton Abbey-fan jag är räknar jag ned dagarna med stor spänning.

  • Axel och jag har bott ihop hela sommaren men nu börjar det bli dags för honom att flytta in hos mig på Gustav Garvares gata. Min lägenhet har dessvärre rätt begränsat med utrymme för kläder så en lösning för detta ska vi ordna. Och så ska vi platsbygga en hylla i köket som vi har pratat om att vi ska bygga i snart ett halvår nu. Konsollerna står och samlar damm i hallen.

  • Säsong 3 av “Stranger Things” och “Handmaid’s Tale” som kom tidigare i år är två säsonger av två serier jag har tyckt mycket om men tappat intresset för. Men det känns som om det börjar bli dags att se dem båda. 

  • Jag har haft en svart liten axelremsväska i fuskskinn i fem år nu som jag känner jag skulle vilja byta ut. Jag har redan spanat in dessa väskor: 1. Calvin Klein, 2. Hvisk, 3. COS. Gillar dem allihopa. Men om jag hade haft obegränsat med pengar på kontot hade jag nog köpt den här lilla gulliga från Acne och den här cognac-drömmen.

  • Jag for ner till bror” av Karin Smirnoff lånade jag på Stadsbiblioteket tidigare i sommar men på snabblån. Inte mer än ett kapitel hann jag ta mig igenom men jag kan inte vänta på att få låna om den och läsa den.

  • Nu när solens starkaste dagar är förbi kan man återvända till syrorna i badrumsskåpet och om pengarna hade räckt skulle jag vilja prova den kultförklarade Skin Perfecting 2 BHA Liquid från Paula’s Choice. Är nämligen fast besluten om att försöka angripa den ojämna texturen i mitt ansikte. Retinol 10TR från Medik8 (som är ett nyfunnet favoritmärke för min del) är också en hudvårdsprodukt jag drömmer om att skaffa.

  • Jag vill gå på bio oftare. Förr brukade jag gå rätt ofta men eftersom min ekonomi har varit knaper det senaste halvåret så har biobesöken blivit få. Men i höst hoppas jag på fler.

  • På tal om bio så kommer filmatiseringen av Jonas Gardells bok “En komikers uppväxt” ut i höst, i regi av Roida Sekersöz. En komikers uppväxt är den enda boken i trilogin om Juha som jag inte har läst men jag älskade de två senare böckerna om samma karaktär som tonåring; “Ett ufo gör entré” och “Jenny”.

  • Sandra Beijers nya roman “Mellan oss” kommer i höst. Jag har inte läst hennes första roman men den andra, Allt som blir kvar, tyckte jag var läsvärd och därför har jag tänkt läsa även denna. Jag är svag för tonårsböcker och tycker att högstadiemiljöerna som denna berättelse ska utspela sig i denna känns extra intressanta.

  • I höst när jag studerar skrivande på distans och egentligen bara behöver böcker, dator  och uppkoppling för att kunna studera så hoppas jag att jag kan åka upp till vår fjällstuga i Hemavan mer än vad jag har kunnat under det gångna året. Det ska jag verkligen försöka att göra.