Titta, lyssna, äta & läsa!

Hej! Som jag har förstått det så verkar ni gilla när jag tipsar om olika saker. Det är uppfattat. Här kommer därför några tips på saker att titta och lyssna på, äta och läsa.

brad-pitt-ad-astra.jpg

Ad Astra
Om man (som jag) älskar filmerna Interstellar, Moon eller 2001: A Space Odessey eller gillar sci-fi med djup över huvud taget så bör man absolut se Ad Astra. Jag såg den på bio för ett par dagar sedan och älskade den.

Alltså fotot! Estetiken! Ljudet! Ljussättningen! Brad Pitt! Alla settings! Far och son-temat! Allt med den här filmen tyckte jag om. Känner på mig att jag kommer grubbla över den länge.

PS. Om du redan har sett filmen och är den typen av person som vill kasta dig in i analyser och över recensioner efter att ha sett en film så rekommenderar jag dig att lyssna på podcasten Filmspotting (avsnitt #746) som till stor del handlar om filmen.

4e3e0225-0183-41e8-83b1-fa5bc6ef980c.jpeg

Kalles och Britas hälsoresa
Jag gillar Brita Zackari; hennes blogg, klädstil, den podcast hon driver med Parisa Amiri och hennes instagramkonto. Och nu har hennes och Kalle Zackari Wahlströms program Kalles och Britas hälsoresa äntligen kommit ut på SVT Play. Jag plöjde alla avsnitt i rad en natt förra veckan - som man gör. Premissen är densamma som under den tidigare serien Kalles och Britas sex liv men den här programserier handlar främst om hälsa; den psykiska och fysiska. Så himla mysig (och klok) feel good-TV som man kan både skratta åt och fundera länge över.

Kropp & själ i P1 -“Det tomma boet”
Som bekant så tycker jag ju om Kropp och själ i P1. Det måste, tillsammans med Stil i P1, vara P1:s bästa program. Det här avsnittet handlar om vad som händer efter att barnen man har hemma har blivit vuxna och flyttat ut. Vad gör man då? Väldigt fint och tänkvärt om föräldraskap.

DenRodasteRosen_cover_orig-1.jpg

Den rödaste rosen slår ut av Liv Strömquist
Liv Strömquist är tillbaka med en ny bok - Den rödaste rosen slår ut. Så som jag har förstått det så vänder och vrider Liv på kärleken i det här nya seriealbumet. Längtar efter att läsa den.


Och så till sist: en nudelsallad
Älskar den här nudelsalladen. Ville bara få det sagt. 

Fler tips finns här:
Några filmer att se i slutet av sommaren
Tips inför regniga dagar
Boktips i sommar
Bra grejer just nu