Vi drog till fjälls

2019-09-20 10.09.47 1.jpg

Vi drog till fjälls igår, jag och Axel.

Men innan vi drog packade vi väskorna, städade lägenheten (för att det alltid är trivsamt att komma hem till ett rent hem efter att man har varit bortrest) och uträttade några ärenden. Köket luktade såpa hela eftermiddagen. En doft jag älskar. Vi cyklade ned till stan, köpte vi ett par gardinlängder i en mjukt grön nyans att hänga upp i vardagsrummet och tillbehör till hamburgare som vi ska laga i helgen. Vi gick in på Systemet också, innan vi drog. Köpte ett gott rödvin till oss och för att kunna bjuda mina föräldrar på. De är här med oss eller vi är här med dem. De bjöd in oss att följa med.

Sedan åkte vi.

Min pappa körde bilen, snabbt susade vi fram längs E12:an. Vägarna var tomma på trafik efter Storuman. När det började skymma tänkte jag på älgarna inne i skogen. De långa gängliga benen. De stora kronorna.

Vi drog till fjälls för att hitta lugnet. Det finns här. I det snöblandade regnet som faller utanför fönstret just nu och i väggklockans lugnande tickande i allrummet. Bäcken strax bortanför tomtgränsen forsar ljuvligt när jag går mellan den stora stugan och gäststugan. Det är kyligt och grått idag, dimman ligger tät över topparna. I vanliga fall ser man in till Hemavan från allrummets stora fönster men idag ser man bara ner till tjärn’ och den stora sjön Majsor som vi alla alltid glömmer bort namnet på.

Jag ska försöka skriva en novell i helgen, eller åtminstone påbörja en. Och så ska jag läsa. Här hittar jag alltid ro att läsa.